bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

c) Referinte ( legaturi )

InstructiuneAtributeDescriere
< a atribute >
< / a >
- marcaj tip ancora
href = " url "

referinta hipertext (legaturi spre alte pagini folosind un text sau o imagine); intre " si " nu trebuie sa existe spatii; daca dorim sa introducem legaturi spre fisiere sau directoare al caror nume contine spatii (adica sunt formate din cel putin 2 cuvinte) trebuie sa inlocuim spatiile cu %20

name = " nume-ancora " definirea unei ancore
href = " # nume-ancora " referinta catre o ancora interna (din acelasi fisier)
href = " url # nume-ancora " referinta catre o ancora externa (din alt fisier)
target = " nume_cadru " numele cadrului in care va fi afisata sursa definita cu HREF
valori speciale:
_top = incarca pagina intr - o fereastra noua, deasupra altor ferestre de pe ecran
_self = incarca pagina in cadrul curent; este valoarea implicita
_parent = incarca pagina in fereastra parinte
_blank = incarca pagina intr - o fereastra noua, fara nume
< base atribute > href = " alt-URL "

" alt_URL " = " http://www.alte_servere.com/alt_site/ ": putem specifica legaturi relative spre fisiere situate pe alt site de pe alt server; este folositor daca in fisier avem majoritatea legaturilor relative spre celalalt site si site-ul este administrat tot de dvs. (altfel se poate schimba structura site-ului sau denumirea fisierelor sau directoarelor fara sa stiti si legaturile vor deveni invalide)

         Putem defini ancore si cu ajutorul instructiunii id = nume-ancora , care se poate atasa ca atribut aproape oricarei instructiuni.

         Mouse-ul plasat deasupra unei legaturi face sa apara pe bara de stare (deasupra butonului "Start") adresa/ directorul/ fisierul accesat de acea legatura; adesea nu ne facem o idee foarte clara despre subiectul acelei pagini.
         In functie de actiunea vizitatorului (plaseaza mouse-ul deasupra sau il ia de pe legatura) putem face sa apara altceva in acel loc (de exemplu subiectul sau titlul paginii); atentie la textul ales sa apara in cazul cand se ia mouse-ul de pe legatura deoarece ramane afisat pana cand este plasat deasupra unei alte legaturi. Exemplu

         Atunci cand dorim sa incarcam pagina principala a unui site, in general nu tastam si numele unui fisier; serverul ne trimite un fisier predefinit; de obicei numele lui este index.html (ori default.html sau welcome.html; cel mai sigur este sa intrebam administratorul serverului pentru a sti cum sa ne denumim fisierul paginii principale).
         Sa presupunem ca pe PC-ul de acasa, in directorul MySite, construim un site sau ca la adresa www.nume_server.com/nume_director/ avem un site cu urmatoarea organizare:

Tabelul descrie imaginea din dreapta
nivelul 1nivelul 2nivelul 3
fisierul :
index.html
  
directorul :
A
directorul :
A1
fisiere :
a11.htm
a12.htm
directorul :
A2
fisiere :
a21.htm
a22.htm
fisierul :
a.htm
 
directorul :
B
fisierul :
b.htm
 
Aceasta imagine este reprezentarea grafica a tabelului din stanga:
arborele de directoare si fisierele continute de fiecare director
         Printr-o legatura plasata intr-un fisier putem accesa un alt fisier, prin intermediul referintelor.
         Referintele pot fi: interne (spre o ancora din acelasi fisier) sau externe (spre un alt fisier); in functie de modul cum specificam calea spre alt fisier pot fi absolute sau relative:
absolute :
- legatura <a href = "http: //www. alte_servere. com/ alt_site/ nume_fisier.html">, plasata in orice fisier din site - ul nostru, indica o legatura externa.
- legatura <a href = "http: //www.nume_server.com/ nume_director/ A/ A1/ a12.htm">, plasata in fisierul index.html, indica o legatura spre fisierul a12.htm din site - ul nostru.
relative :
- legatura <a href = ".. / .. / index.html">, plasata in orice fisier din directorul A1 sau A2, indica o legatura spre fisierul index.html din site - ul nostru.
- legatura <a href = ".. / A / a.htm">, plasata in fisierul b.htm din directorul B, indica o legatura spre fisierul a.htm din directorul A.
- legatura <a href = "A / A1 / a12.htm">, plasata in fisierul index.html, indica o legatura spre fisierul a12.htm din site - ul nostru.

         Referintele relative au cateva avantaje :
- avem mai putin de tastat in codul sursa: nu mai tastam http: //www. nume_server. com/ nume_director pentru fiecare legatura in parte;
- legaturile vor functiona si in timp ce construim site - ul intr - un director pe hard - disk;
- daca vom dori sa mutam site - ul pe un alt server, nu trebuie sa modificam nimic; daca am avea legaturi absolute, pentru fiecare ar trebui sa inlocuim http://www. nume_server.com cu http://www. nume_nou_server.com
         In cazul unui site de dimensiuni mici, care contine doar cateva pagini (fisiere), nu avem nevoie de o organizare mai complicata a site - ului (cu multe directoare); am putea plasa toate fisierele in acelasi director (pe hard - disk sau la adresa www.nume_server.com/nume_director/); o legatura relativa plasata in orice fisier, care apeleaza orice alt fisier, ar fi de forma <a href = "alt_fisier.htm">.

[ Home ]